Nieuws...

donderdag 6 december 2012

Topsportactieplan - Werbrouck teleurgesteld over nieuw plan (Belga, 6/12/2012)

BRUSSEL 06/12 (BELGA) = Vlaams parlementslid Ulla Werbrouck (LDD) vindt het nieuwe Topsportactieplan teleurstellend. "De Vlaamse topsportwereld had nood aan structurele en fundamentele verandering. Die staan er allerminst in. Bovendien wordt het tot op heden gevoerde beleid voor overgrote mate gecontinueerd. Het is met andere woorden opgewarmde soep in een andere kom", vindt de gewezen olympisch kampioene judo.

Werbrouck meent op dat minister van Sport Philippe Muyters te veel plant op korte termijn. "Topsport vraagt lange termijn plannen en visies. Er is dus absoluut nood aan een plan op lange termijn. In 2008 keek men in Nederland al naar de Olympische Spelen van 2028. In Vlaanderen keken wij naar 2012", luidt het.

Ze pleit ook voor een directe ondersteuning van de topsporter op basis van de geleverde sportieve prestaties en niet op basis van vooraf vastgelegde sporttakken en een hieraan vasthangende topsportfederatie. Ze verwacht ook niet dat het aanstellen van een high performance manager fundamenteel iets zal oplossen.

LOD/(DRM)/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten