Nieuws...

maandag 19 oktober 2009

Gala van de Flandrien - zaterdag 17 oktober 2009

Dames: Grace Verbeke volgt zichzelf op als Flandrien

Zaterdag 17 oktober werd Grace Verbeke in Mechelen op het Gala van de Flandrien gehuldigd als beste Belgische wielrenster van het voorbije wielerseizoen.
De 24-jarige West-Vlaamse, zij volgt zichzelf op, op de erelijst van de Flandrienne, .Zij werd vorige maand 9de op het WK in Mendrisio. Zij was ook winnares van een rit en de eindstand in de Tour Féminin en Limousin.
"Dit is een bekroning van hard werk, niet enkel van dit jaar, maar ook van de jaren voordien", vertelt Grace. Zij kreeg haar trofee uit handen van de Nederlandse ex-renster Leontien van Moorsel. Ze vertelt verder: "Ik heb dit jaar een heel goed WK gereden, maar put ook vertrouwen uit mijn hele seizoen dat heel regelmatig was".

Heren: Philippe Gilbert is Flandrien 2009

Philippe Gilbert is zaterdag op het Gala van de Flandrien in Mechelen uitgeroepen tot beste Belgische profrenner van het jaar. Gilbert won eerder op de dag de Ronde van Lombardije, voor Tom Boonen en Stijn Devolder. Philippe Gilbert volgt op de erelijst zijn ploeggenoot Greg Van Avermaet op. "Dit is belangrijk zo'n trofee", reageerde Gilbert die nog in Italië vertoefde.


Laureaten bij de jeugd

Kris Boeckmans (beloften), Kevin De Jonghe (junioren) en Martijn Degreve (nieuwelingen) werden tijdens het gala van de Flandrien gehuldigd als beste Belgische renners van het voorbije seizoen in hun categorie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten