Nieuws...

maandag 26 oktober 2009

Judo

Goud voor Julie Baeyens bij de -57 kg.

Judoka Julie Baeyens heeft zich zaterdag in Herstal tot Belgisch kampioen judo gekroond in de klasse tot 57 kg. In de finale versloeg ze Anne Van Bossele op punten. Dankzij deze overwinning beschikt de Luikse nu over haar ticket voor het EK judo voor beloften van 20 tot 22 november in het Turkse Antalya.

Dirk Van Tichelt , Catherine Jacques en Ilse Heylen Belgische kampioenen.

Van Tichelt versloeg in de finale van de -73 kg Jean-Yves Bottieau. In de categorie tot 78 kg vloerde Catherine Jacques Joke Buysschaert. Ilse Heylen was in de -52 kg de betere van Laure Paquet.

Belgisch debuut van Van der Geest.

Op het WK raakte de Nederlander Elco van der Geest onlangs genaturaliseerd tot Belg. Zo kon hij debuteren op het BK. Van der Geest, een struise beer van 100 kilogram, is gewezen Europees kampioen. Zijn streefdoel is op de Spelen van 2012 in Londen zichzelf en het Belgische judo weer aan eremetaal te helpen.
Na de farce van vorig jaar - de regerend Europees kampioen Dirk Van Tichelt mocht niet meedoen aan het BK, omdat hij niet aan de Vlaamse kampioenschappen had deelgenomen (wegens op vakantie) - is Van Tichelt, brons op het WK, wel van de partij.
Ook andere toppers zoals Ilse Heylen en Cathérine Jacques tekenen present

Kenneth Van Gansbeke verovert brons op WK junioren in Parijs.

Op het wereldkampioenschap voor junioren in Parijs heeft de 19-jarige Kenneth Van Gansbeke vrijdag brons veroverd in de klasse tot 66 kilogram.
Van Gansbeke, vrij in de eerste ronde, won zijn eerste twee kampen tegen de Mongool Dashnyam Myagmarsuren en de Serviër Ilija Ciganovic.
Na verlies tegen de Pool Grzegorz Lewinski, die later het zilver zou behalen, werd hij naar de herkansingen verwezen. Daarin won hij eerst van de Rus Denis Yartsev, om vervolgens in het gevecht om brons de Israëliër Golan Pollack te verslaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten