Nieuws...

maandag 12 oktober 2009

Vlaanderen mist Olympische trein 2012

LDD stelt vast dat het Vlaamse topsportbeleid een lege doos is. De stoel van Vlaamse topsportmanager blijft al 9 maanden onbezet. Olympische toppers kunnen in Vlaanderen onvoldoende trainen.

Topsportbeleid?

Vlaams parlementslid en Olympisch kampioen Ulla Werbrouck ondervroeg vandaag Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). De LDD-politica heeft grote vragen bij het manke topsportbeleid en het ontbreken van de Vlaamse Gemeenschap in het project ‘Thuisbasis voor topsporters’.

‘De coördinatie van het topsportbeleid was exclusief voorbehouden aan de Vlaamse topsportmanager’, zegt Werbrouck. ‘Doch sedert 1 maart 2009 is die functie niet meer ingevuld. Het topsportbeleid in Vlaanderen staat stil, nu al negen maanden lang. In de aanloop naar de Olympische Spelen 2012 in Londen, is die leemte aan de top echt niet langer verantwoord.’

Minister Muyters kon slechts bedremmeld antwoorden dat hij zijn topsportbeleid nog moet uittekenen.

‘Dit zal uiteraard nog meer vertraging en onduidelijkheid opleveren’, stelt Werbrouck die zich de grootste zorgen maakt omtrent het voorbereidingstraject van onze Vlaamse topsporttalenten. Muyters kon bovendien niet anders dan toegeven dat de Vlaamse Gemeenschap de boot van het project ‘Thuisbasis voor topsporters’ heeft gemist.

Sportsites open voor wereldtop

'In de aanloop naar de Spelen in London 2012 stelt de provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met Noord-Frankrijk wel een aantal topsportsites open voor buitenlandse atleten die zich willen voorbereiden op de Spelen. Waarom kan dat niet overal in Vlaanderen?’, vraagt Werbrouck.

‘Het Vlaams topsportbeleid blinkt opnieuw uit in afwezigheid en heeft een unieke kans gemist om onze Vlaamse regio positief in beeld te brengen’, zegt Ulla Werbrouck. ‘Zo krijgen onze eigen toppers niet eens de kans om samen met de wereldtop te trainen en Olympische bruggen te bouwen. Dit is even onbegrijpelijk als beschamend.’

Minister Muyters heeft beloofd te bekijken wat er alsnog kan gedaan worden om de Vlaamse Gemeenschap bij dit project te betrekken.

‘Rijkelijk laat’, stelt ervaringsdeskundige Ulla Werbrouck. ‘Op twee jaar van de Spelen hebben de internationale Olympische toppers al lang hun stages vastgelegd.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten