Nieuws...

dinsdag 13 oktober 2009

Golf en rugby : Olympische sporten in 2016

Jean-Marie Dedecker zal in zijn nopjes zijn want één van zijn favoriete sporten nl. het rugby is opgenomen in het Olympisch programma en dit samen met golf.

In zijn nieuwe termijn als voorzitter haalt Jacques Rogge meteen zijn eerste slag thuis. Het rugby zal tijdens de spoelen in Rio in een miniversie plaatsvinden met teams van zeven die telkens 7 minuten spelen. Golf en rugby aanziet men beiden als commercieel lucratief.

Golf kreeg het vrij moeilijk tijdens de stemming: 26 of drie op de tien nog aanwezige leden waren tegen de inclusie van golf in de edities 2016 en 2020. Golf als elitesport, de enige sport met een topverdiener van één miljard dollar (Tiger Woods) en als onecologische en vrouwonvriendelijke sport kreeg heel wat vragen te slikken.

Rugby Sevens kreeg minder tegenstand: slechts acht leden stemden tegen. Rugby heeft nog enkele zware punten om op te lossen: het competitieformat bijvoorbeeld en de altijd heikele vraag hoe dat zit met Wales en Schotland op de Spelen.

Ook bij de Vereniging Vlaanderen Golf (VVG), goed voor 32.000 beoefenaars, is men zeer blij met deze beslissing. Het project VVG “goes Olympic” wil jonge talenten van de VVG-topsportschool klaarstomen voor 2016.. De kans op succes bij de Vlaamse vrouwen is zelfs groter dan bij de mannen', klinkt het bij deze federatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten