Nieuws...

woensdag 30 januari 2013

Dopinggebruik in fitnesscentra - geen verrassing voor Ulla Werbrouck (Belga, 30/01/2013)

Brussel - Vlaams parlementslid en Olympisch kampioene Ulla Werbrouck (LDD) is niet verrast over de cijfers van de Dopinglijn over het hoge gebruik in fitnesscentra. De laatste jaren was het aantal dopinggevallen steeds verontrustend hoog en ten opzichte van 2011 was er vorig jaar zelfs nog een stijging.
"Dat de cijfers voor de fitnesscentra (28,6% 'positief') verontrustend hoog liggen vormt allerminst een verrassing. Dat is namelijk de laatste jaren altijd al het geval geweest. Ten opzichte van 2011 is het percentage zelfs nog sterk gestegen. In 2011 lag het percentage op 19,8%. In 2010 lag het percentage op 25,6%", aldus Werbrouck.

Ondanks de verbeterde samenwerking tussen de NADO Vlaanderen, politie en justitie, en een aantal initiatieven van de sector zelf, blijkt het dopinggebruik in de fitnesssector nog steeds schering en inslag te zijn, stelt ze vast. "Ik verwacht van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters dat deze samenwerking met politie en justitie verder geïntensifieerd wordt", aldus de LDD-politica. Ze roept hem ook op "om zo snel mogelijk een aantal concrete acties ten aanzien van de fitnesssector in de praktijk uit te rollen. De actuele cijfers tonen aan dat hier dringend nood aan is".

AHO/(KNS)/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten