Nieuws...

vrijdag 11 januari 2013

Bloso werkt omheining langs Boortmeerbeek af (Het Laatste Nieuws, p. 18)

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) overweegt om een deel van de buitenomheining langs de Trianonlaan af te werken. Voorts wordt onderzocht welke natuurlijke afscheiding natuurgevoelige gebieden moet beschermen. Vermoedelijk komt daar ook een gracht.

Naar aanleiding van de plannen om het Blosodomein te omheinen, stelde parlementslid Ulla Werbrouck (LDD) minister Muyters de vraag of en wanneer die omheining er zal komen. "Afgelopen zomer bewees de plaatselijke omheining haar nut, want er waren geen noemenswaardige problemen", zegt de minister. "Alhoewel ik blij ben met het in 2012 bekomen positieve resultaat, wens ik dit resultaat evenwel af te wegen over een langere periode dan één jaar. De inspanningen moeten de eerstvolgende jaren verdergezet, geëvalueerd en eventueel bijgestuurd worden. Dit jaar zal die omheining er dus nog niet komen."

Natuurgevoelig
Wel wil de minister de buitenomheining langs de Trianonlaan dit jaar verder afwerken. Daarnaast zal onderzocht worden hoe men het meest natuurgevoelige gedeelte van het domein kan afschermen. Vermoedelijk zal men kiezen voor een combinatie tussen een natuurlijke afscheiding en een gracht. Die werken zullen nog niet voor dit jaar zijn omdat de werken complex zijn en er eerst overlegd moet worden met de andere partners. (RDK)

© 2013 De Persgroep Publishing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten