Nieuws...

vrijdag 18 januari 2013

Werbrouck pleit voor verplichte sportmedische keuring van jonge sporters (Belga, 18/01/2013)

BRUSSEL - Vlaams parlementslid Ulla Werbrouck (LDD) dringt er  bij Vlaams minister van Sport Philippe Muyters op aan om het  keuringsprotocol dat is uitgewerkt door de vereniging van Sport- en Keuringsartsen (SKA) te verplichten. Zelf pleit Werbrouck al langer voor  een verplichte sportmedische keuring van jonge sporters. "Als Muyters die keuring niet wil verplichten, dan moeten de sportfederaties zelf hun verantwoordelijkheid opnemen", meent Werbrouck.
 
De Standaard en Het Nieuwsblad schrijven dat de Vlaamse sportkeuringsartsen van de SKA nieuwe regels klaar hebben voor amateursporters. Om verantwoord te sporten, raden ze aan kinderen vanaf hun zesde te "keuren". Vanaf hun veertiende komt daar om de vier jaar ook een elektrocardiogram bij. De regels zijn in een uniform keuringsprotocol voor amateursporters gegoten.

Vlaams parlementslid en ex-judoka Ulla Werbrouck vraagt zich af wat sportminister Philippe Muyters zal doen. "Blijft het vrijwillig of wordt het verplicht?" vraagt Werbrouck zich af. "Ik ben zelf altijd voorstander geweest om de sportmedische keuring te verplichten ten aanzien van bepaalde jonge sportertjes. Zo zou je kunnen zeggen dat alle jonge sportertjes, binnen een bepaalde leeftijdsgroep, die aangesloten zijn bij een erkende Vlaamse sportfederatie verplicht een dergelijke keuring moeten ondergaan", aldus Werbrouck

Maar volgens Werbrouck is Muyters "altijd voorstander geweest van een vrijwillig initiatief". Dat is voor Werbrouck onvoldoende. Als Muyters de keuring niet wil verplichten, moeten de sportfederaties hun verantwoordelijkheid opnemen en zelf een sportmedische keuring verplichten voor hun leden, zo meent Werbrouck.

DRM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten