Nieuws...

woensdag 19 februari 2014

Nieuw initiatief "SPORTambassadeurs" wil ex-topsporters verenigen en vertegenwoordigen


ANTWERPEN 18/02 (BELGA) = In het Olympisch Stadion in Antwerpen is dinsdagavond een opmerkelijk initiatief boven de doopvont gehouden dat ex-topsporters wil verenigen en hun belangen wil verdedigen. Het project draagt de naam "SPORTambassadeurs" en de initiatiefnemers willen in samenwerking met partnerorganisaties en -bedrijven de ervaring van voormalige kampioenen inzetten bij bijvoorbeeld lezingen, expo's of de promotie van evenementen. De stad Antwerpen treedt alvast op als ondersteunende partner.

"SPORTambassadeurs" is een initiatief van onder meer triathloncoach en voormalig topsportexpert van de Vlaamse overheid Jul Clonen, en wordt gesteund door ex-topsporters als Gaston Roelants, Patrick Sercu en Ulla Werbrouck. Weldra zullen volgens de organisatie medaillewinnaars op Olympische Spelen of wereldkampioenschappen uit allerlei sporttakken worden aangeschreven om lid te worden.

Volgens de initiatiefnemers is een vereniging van voormalige sportkampioenen "de ontbrekende schakel in ons sportlandschap", aangezien de meesten onder hen "nog steeds de grote familieband met andere soortgenoten en met de sport voelen", zelfs indien ze intussen al dan niet bewust wat naar de achtergrond verdwenen zijn.

Een eerste concreet deel van het project wordt alvast de "Raad der Wijzen", waarbij voormalige topsportexperts zoals journalisten en coaches samen de instapcriteria voor "SPORTambassadeurs" zullen verfijnen en zullen brainstormen over mogelijke initiatieven waar de leden voor kunnen worden ingezet.

Intussen start de organisatie een zoektocht naar potentiële partners met wie die initiatieven kunnen worden opgezet. Het zou dan onder meer kunnen gaan om lezingen in bedrijven of scholen, promofuncties als sportambassadeur of peter/meter van een stad, bedrijf of evenement, hospitality activiteiten of medewerking aan een boek of tentoonstelling.

LOR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten