Nieuws...

vrijdag 4 oktober 2013

Special Olympics te gast in Vlaams Parlement


Op 3 oktober 2013 werden in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 voorgesteld. Dit zal de grootste sportmanifestatie zijn die volgend jaar in Belgiƫ, en Vlaanderen, zal plaatsvinden. Als Vlaams volksvertegenwoordiger en Olympisch kampioene vond Ulla Werbrouck het haar morele plicht om op deze voorstelling aanwezig te zijn.
De Special Olympics 2014 zullen plaatsvinden van 9 t.e.m. 20 september in de provincie Antwerpen. Meer dan 2.000 atleten met een verstandelijke beperking zullen in die periode het beste van zichzelf geven en winst en verlies delen met hun coaches, begeleiders en familieleden. 10 verschillende sporten zullen beoefend worden, maar er zal niet enkel gesport worden. De Special Olympics draaien om meer louter sport. Zo wil de organisatie met de Special Olympics de taboes doorbreken die nog te vaak rond mensen met een verstandelijke beperking hangen.

Ulla Werbrouck was aanwezig op de infosessie om niet enkel de organisatie, maar zeker ook de sporters zelf, te ondersteunen. Ulla Werbrouck: “Het is fantastisch dat de Special Olympics volgend jaar in ons land zullen doorgaan. Deze atleten leveren, op basis van hun kwaliteiten, bewonderenswaardige prestaties. Het is dan ook hartverwarmend om het enthousiasme en de beleving van zowel de organisatie als de topsporters te mogen aanschouwen.”

Tijdens de infosessie mochten ook twee Special Olympics-atleten hun ervaringen met het publiek delen. Dit was een geslaagde zet, want de toeschouwers werden zeker aangegrepen door o.a. hun oproep naar meer mediale aandacht. Ulla Werbrouck: “Het was een ontzettend mooie zet van de organisatie om de atleten zelf het woord te laten voeren tijdens de voorstelling. Zo konden ook zijzelf hun eigen gedachten en emoties delen met de aanwezigen. Bovendien ondersteun ik hun oproep naar meer mediale aandacht volkomen. De media moeten ook hun topsportprestaties naar waarde durven schatten. Bij deze richt ik dan ook een warme oproep aan tenminste de vaderlandse media: ik hoop dat de Special Oympics volgend jaar meer dan eens in beeld gebracht zullen worden!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten