Nieuws...

vrijdag 26 april 2013

Meldpunt voor geweld en misbruik onvoldoende bekend in sportsector


BRUSSEL 25/04 (BELGA) = Van de 2.954 oproepen die het meldpunt 1712 in het eerste werkjaar ontving, kwamen er maar 7 uit de sportsector. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Welzijn Jo Vandeurzen op een schriftelijke vraag van LDD-parlementslid Ulla Werbrouck. Minister Vandeurzen erkent dat de sportsector moeilijk bereikt wordt. Uit de cijfers blijkt voorts dat er ook weinig tot geen jongeren naar het meldpunt bellen. 

Het meldpunt voor misbruik, geweld en kindermishandeling kreeg in zijn eerste werkjaar bijna 3.000 oproepen. Dat er slechts 7 oproepen uit de sportsector kwamen, doet bij Ulla Werbrouck de wenkbrauwen fronsen. "Voor een sector waar er toch vaak een persoonlijk en nauw contact is met de coach en waar fysiek contact tussen de sporters een algemeen gegeven is, is dit toch een opmerkelijk laag aantal", zo stelt de ex-judoka.

Vlaams minister Vandeurzen erkent dat de sportsector "moeilijk bereikt wordt", ondanks communicatie-inspanningen door de sportsector en ondanks een affichecampagne waarin ook een beeld met een sportend meisje werd gebruikt. "Men heeft communicatie-inspanningen geleverd, maar blijkbaar zijn die toch onvoldoende geweest", aldus Werbrouck.

Uit de analyse van de oproepen blijkt ook dat er amper jongeren bellen naar 1712. "Aan dit knelpunt wordt momenteel gewerkt in samenwerking met Kind en Samenleving. De focus ligt daarbij op het bereiken van jongeren", aldus Vandeurzen. 

DRM/(GEJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten