Nieuws...

dinsdag 10 november 2009

Persbericht: Malisse en Wickmayer

Krokodillentranen van Muyters (N-VA) en van Anciaux (sp.a) zijn helemaal misplaatst.

De manier waarop de regerende politiek omgaat met de ‘dopingdossiers’ van Malisse en Wickmayer zijn voor LDD hemeltergend. Dezelfde partijen die drie jaar geleden van geen enkele toegeving aan de topsporters wilden horen, schreeuwen nu moord en brand omdat hun eigen strenge reglementen worden toegepast.

Ulla Werbrouck, Vlaams volksvertegenwoordiger LDD: “Het spreekt vanzelf dat topsporters de huidige Vlaamse dopingwetgeving moeten naleven. Wereldwijd vult 99,9% van de 123.000 topsporters de ‘where abouts’ moeiteloos in. Maar het Vlaamse parlement, met sp.a en n-va op kop, hebben de reglementering zo strikt opgesteld dat deze uitwassen, als het om uitwassen zou gaan, te voorspellen waren. Het is dan ook zeer hypocriet dat mensen zoals Gennez of Anciaux nu hun eigen decreten afbranden. Van plat populisme gesproken, vooral vanwege een sp.a die de topsport in Vlaanderen jaren monopoliseert en mismeestert, zowel in de regering als in de administratie of het Bloso.”

Slecht decreet.

Jean-Marie Dedecker (voorzittter LDD) heeft in de voorbereiding van het dopingdecreet van 2007 als enige gewezen op het hoge ‘Big Brother’ gehalte van de voorstellen. Voor LDD moet de reglementering dus worden herzien, zowel aan de schakering van de sancties als aan de beroepsmogelijkheden moet er worden gewerkt.

Ulla Werbrouck: “Het is ook niet aan de minister om met belastinggeld nu snel snel de beroepsprocedures van gesanctioneerde topsporters te financieren. De wet is gelijk voor iedereen en in het verleden heeft iedere sporter zijn plan moeten trekken. Bovendien kan Vlaanderen zich niet aan de internationale wetten onttrekken, anders verliest BelgiĆ« het recht om om het even welk internationaal sportevenement te organiseren. Tot slot moet de Vlaamse sportadministratie ook maximaal de sporters begeleiden, zeker als ze nog jong en te goeder trouw zijn.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten