Nieuws...

maandag 23 november 2009

Judo

Rosseneu en Baeyens behalen brons op EK beloften.

Vrijdag hebben Amélie Rosseneu (-48 kg) en Julie Baeyens (-57 kg) op het EK judo voor beloften (-23 jaar) in het Turkse Antalya België twee bronzen medailles bezorgd.
.In de herkansingen haalde Rosseneu het eerst met yuko van de Française Elena Benard en in de kamp om het brons was ze te sterk voor Aida Sarmiento Palao (ippon).
Baeyens, die vrij was in de eerste ronde, won een ronde later met yuko van de Engelse Connie Ramsay. In haar tweede wedstrijd haalde ze het met dezelfde score van de Russin Irina Zabludina. In de halve finales ging Baeyens met ippon onderuit tegen de Duitse Hannah Brueck, maar in de kamp om het brons klopte ze de Bulgaarse Ivelina Ilieva met waza ari.

Dirk Van Tichelt pakt goud in Abu Dhabi.

Op de Grand Prix judo in Abu Dhabi heeft Dirk Van Tichelt vrijdag goud veroverd in de klasse tot 73 kilogram. In de finale won de 25-jarige Dirk Van Tichelt met yuko van de Pool Krzysztof Wilkomirski.
Zijn kwart- en halve finale had Van Dirk met ippon gewonnen. In de kwartfinale tegen de Chinees Liu Wei, in de halve finales tegen de Pool Tomasz Adamiec.

Ilse Heylen verovert zilveren medaille in Abu Dhabi.

Ilse Heylen heeft vrijdag zilver veroverd op de Grand Prix in Abu Dhabi. De 32-jarige judoka verloor in de finale op beslissing van de Spaanse Laura Gomez.
In het toernooi met vijf judoka’s startte Heylen in de halve finales. Daarin won ze met ippon van de Française Penelope Bonna.