Nieuws...

dinsdag 10 november 2009

Gennez (sp.a) draait dopingbeleid kwart eeuw achteruit

In de haast om de fouten van haar partij in het verleden uit te wissen stelt sp.a-voorzitter Caroline Gennez een reparatiedecreet voor dat kant noch wal raakt, maar waarmee ze wel een totaal verkeerd signaal geeft aan de sporters en aan de bevolking. LDD vindt ook dat de sancties van de WADA voor louter administratieve fouten, zeer zwaar wegen. Maar volgens LDD heeft Vlaanderen het dopingbeleid afgestaan, en kan het alleen binnen het internationaal kader van de WADA worden aangepast.

Ulla Werbrouck, Vlaams Parlementslid LDD: “Wat Gennez in naam van de sp.a voorstelt is gewoon prietpraat. Ze wil wellicht terug naar haar goeie ouwe tijd, toen atleten hun dopingproblemen voor de burgerlijke rechtbank konden trekken. Trekken, of rekken, want in de praktijk kwam dat er op neer dat topsporters net zo lang konden procederen tot hun carrière was afgelopen. En aangezien de procedure de sanctie opschort, werden ze voor doping dus nooit gestraft. Door haar voorstel draait Gennez de klok meer dan 20 jaar terug, naar de tijd dat zowel het publiek als de sporters zelf werden bedrogen, en waarbij de topsporters zelf hun leven in de waagschaal legden om successen te boeken.”

Voor LDD is het duidelijk dat Vlaanderen moet waken over de belangen van zijn eigen elitesporters. Daarbij is een deugdelijke procedure, zeker voor jongeren, een noodzaak. En een beroepsmogelijkheid in Vlaanderen zelf kan de grote beoordelingsfouten rechttrekken. Maar aan de harde aanpak van doping mag niet worden geraakt.

Ulla Werbrouck: “We zullen alles in het werk stellen om in het Parlement een faire en werkbare oplossing te vinden voor topsporters die om een of andere reden hun verplichtingen hebben onderschat of verkeerd ingevuld. Maar aan de principes van de WADA zelf moet er niet te veel geraakt worden. Er kan wel gewerkt worden aan een goedkope en snelle beroepsprocedure. Maar dit is een kwestie van gezond verstand, en niet van politiek geklungel zoals Caroline Gennez nu aan het opvoeren is.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten