Nieuws...

dinsdag 12 november 2013

Open Vld en LDD vinden tijdelijke motorcrossterreinen in havengebieden onvoldoende

BRUSSEL 08/11 (BELGA) = Oppositiepartijen Open Vld en LDD noemen de plannen van de Vlaamse regering om vier tijdelijke motorcrossterreinen te voorzien in de havens van Gent, Zeebrugge, Oostende en Antwerpen onvoldoende.
De Vlaamse regering wil in elk van de vier havengebieden in Vlaanderen een tijdelijk oefenterrein voor motorcrossers inrichten. De regering gaat daarover verder overleggen met de havens. De vier tijdelijke terreinen moeten er samen met de vier bestaande permanente terreinen voor zorgen dat de motorcross in Vlaanderen een toekomst heeft, zo liet Vlaams minister van Sport Philippe Muyters verstaan.

Maar de plannen zijn voor Open Vld en LDD onvoldoende. "Ik ben blij voor onze motorcrossers dat ze tijdelijk extra ruimte krijgen om hun sport te beoefenen, maar met deze beslissing duwt Muyters deze problematiek over de verkiezingen van volgend jaar heen. Bovendien faalt de minister in zijn belofte om minstens 1 permanent terrein per provincie te vinden", zegt Open Vld-parlementslid Peter Gysbrechts.

LDD-politica Ulla Werbrouck noemt de tijdelijke crossterreinen "een zoethoudertje". "De tijdelijke terreinen zijn een zinvolle tussenstap voor de sector, maar zullen allerminst een revival van de sector inluiden. Deze sector heeft absoluut nood aan gereglementeerde permanente oefenterreinen", aldus Werbrouck.

DRM/RBR/
        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten