Nieuws...

woensdag 24 juli 2013

Subsidies voor voetbalstadions - Ulla Werbrouck: "De minister moet niet trots zijn"

Vlaams parlementslid Ulla Werbrouck (LDD) is niet onder de indruk van de beslissing van Vlaams sportminister Philippe Muyters (N-VA) om acht miljoen euro subsidies uit te trekken voor de vernieuwing van voetbalstadions. "Onze verouderde stadioninfrastructuur vormt al jaren een wezenlijk probleem", zegt ze. "De minister moet dan ook nu niet trots zijn dat hij acht miljoen euro subsidies voorziet."

"De beslissing van de vorige Vlaamse Regering over de realisatie van voetbalstadions werd in het voorjaar van 2013 vernietigd door de Raad van State omwille van een eigen procedurefout van de huidige Vlaamse Regering. Ten tweede was het steeds de bedoeling dat de stadions opgeleverd zouden worden tegen eind 2017. Omdat het dossier zo spaak gelopen is, merk ik dat de Vlaamse regering nu beslist heeft om de horizon voor nieuwe stadions te verruimen tegen 2019", zegt Werbrouck.

"Er was eerst sprake van een achtergestelde lening van 5 of 10 miljoen euro, waardoor de Vlaamse Regering de verleende middelen op termijn nog zou terugzien. Nu is er echter sprake van subsidies, middelen die de Vlaamse overheid dus nooit zal terugzien", besluit de LDD-politica.

KVH
Belga

Geen opmerkingen:

Een reactie posten