Nieuws...

maandag 11 februari 2013

De Gordel - Werbrouck (LDD) misnoegd over gelekte nota (Belga, 8/2/2013)

BRUSSEL - Vlaams parlementslid Ulla Werbrouck (LDD) is misnoegd over de communicatie rond de opvolger van De Gordel. Terwijl de parlementsleden gisteren/donderdag op hun honger bleven zitten omdat minister van Sport Philippe Muyters nog niks wilde vertellen over de conceptnota, lekte de bewuste nota enkele uren later wel uit in de media.

"Bijzonder vervelend. Misschien heeft het kabinet zelf niet gelekt en was het iemand aan wie het document was doorgestuurd. Maar de minister blijft de eindverantwoordelijke. Hij moet ervoor zorgen dat dergelijke lekken niet kunnen gebeuren. Dit kan niet door de beugel", aldus Werbrouck.
 
De LDD-politica heeft een onderhoud gevraagd met parlementsvoorzitter Jan Peumans om de kwestie aan te kaarten. Inhoudelijk rekent Werbrouck erop dat het nieuwe concept nog tegen september concrete vorm kan krijgen. Dat er nog veel knopen moeten doorgehakt worden, hoeft volgens Werbrouck geen onoverbrugbaar obstakel te zijn. "Misschien is het nog niet 100 procent duidelijk wat de nieuwe formule zal worden, maar er rest nog een half jaar om alles in orde te krijgen. Dat moet zeker haalbaar zijn", aldus Werbrouck.

DRM/KWO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten