Nieuws...

dinsdag 13 november 2012

Pascal Smet hoopt op outing homoseksuele voetballers (HLN)

"Ik hoop dat net als in andere sporttakken de tijd voldoende rijp is dat ook homoseksuele voetballers zich gaan outen. Op professioneel topniveau deed tot nu toe geen enkele homoseksuele voetballer zijn coming-out." Dat stelt Vlaams minister Pascal Smet, onder meer bevoegd voor gelijke kansen, in antwoord op een schriftelijke vraag van Ulla Werbrouck (LDD).

Smet werkt zoals bekend aan een plan om de heersende taboesfeer rond homoseksualiteit in de voetbalwereld te doorbreken. Hij had hierover reeds meermaals overleg met sleutelorganisaties uit de voetbalsector en verwacht nog deze maand uitsluitsel over de stappen die de verschillende actoren bereid zijn te nemen. "Op basis van die informatie zal nog dit jaar een actieplan worden opgesteld dat ik in 2013 wil realiseren", aldus Smet. Smet focust op de voetbalwereld omwille van de grote populariteit van deze sport.

"Voetbal is niet alleen een sportief, maar ook een sociaal, media- en economisch gebeuren. Het is tegelijk ook een gebeuren waarin homofobe scheldwoorden helaas geen uitzondering zijn. Ik ben ervan overtuigd dat een focus op voetbal absoluut zinvol is. Daar een doorbraak realiseren is al een hele uitdaging. Als dat lukt, ben ik er echter van overtuigd dat de gevolgen ook in de rest van het sportveld merkbaar zullen zijn", aldus Smet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten